Dénes Barbara – környezettudatos projektek, kreatív dekoráció

Dénes Barbara14 éve dolgozom fenntarthatósággal, élhető élettel, társadalmilag értékes témákkal foglalkozó projekteken itthon és külföldön. Kommunikációs-, tanácsadói- és projektvezetői feladataim során, valamint a magánéletemben mindig szem előtt tartom a környezettudatos megoldásokat, a természet megóvását és szeretném az emberek kulturális és ökológiai ismereteit fejleszteni, hogy életüket értelmesebben, felelősségteljesebben, és szeretettel élhessék. Korosztálytól függetlenül. Ha kíváncsi vagy a referenciáimra, nézd meg a szakmai oldalamat, amelyet a HeartUp márka fog össze.

A 26 ország több, mint 70 kortárs kulturális intézményét összefogó európai szervezet, a Trans Europe Halles fenntarthatósági munkacsoportjának vezetőjeként számos olyan innovatív és kreatív megoldással találkoztam, aminek itthon is helye van, és amelyekből szívem szerint minél többet szeretnék megvalósítani vagy elősegíteni a létrejöttét. Ilyenek a közösségi kertek, komposztálás, újrahasznosítási és újrafelhasználási lehetőségek, szelektív hulladékgyűjtés, környezettudatos háztartási praktikák, zöld rendezvények szervezése, természeti-, társadalmi- és vállalati célok összehangolása, öko design, tudatos művészet és divat, csináld magad foglalkozások (DIY workshop-ok) és alapvetően bármi, ami zöldít. 🙂 Ezekben a témákban érzem otthon magam és szívesen mesélek az eddigi eredményekről, folyamatban lévő projektekről, jövőbeni tervekről, sőt, a mindennapokban előforduló zöldebb megoldásokról is adok hasznos tippeket.

Szerencsés vagyok, hogy a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) „Közösségi Kertek” projektjének vezetése során részt vehettem Budapest első közösségi kertjeinek megnyitásában (2012-ben: Millenáris Park – Lecsós Kert, Corvin negyed – Leonardo Kert).

Jelenleg két kezdeményezés van a fókuszban, amelyeket 2015-ben indítottam el. Az egyik a FAISKOLA, ami oktatási- és kulturális intézmények fenntarthatósági projektjeit támogatja. Ha pl. egy óvoda szeretne saját konyhakertet vagy komposztálót, akkor a szakembereink összeállítanak egy kivitelezést és árakat érintő ajánlatot, amit összekapcsolunk vállalati és pályázati forrásokkal, hogy mielőbb megvalósulhasson a zöldítés és a gyerekek barátságosabb, természetközelibb közegben tudjanak felnőni, megtanulhatják az önellátást, fogyasztóból termelővé válhatnak, miközben a kihelyezett tanórákkal szabad levegőn lehetnek és a képességeik mellett a felelősségtudatuk is erősödik.

A másik kezdeményezésem a PLAY PLANTS, amelynek célja, hogy a fenntarthatóság játékos, szerethető formában a mindennapjaink részévé váljon. Azt a tiszta szándékot, hogy az emberek környezettudatosabbak legyenek, kreatív, nyitott, világjáró életforma mentén kívánom elősegíteni, inspirációul egyedi készítésű termékeket, öko dekorációs szolgáltatást és fenntarthatósági tanácsadást is nyújtok, növény ültető/újrahasznosító DIY workshop-okat szervezek, valamint művészet- és ökoterápiás foglalkozásokat is indítok. A PLAY PLANTS által mindenkit arra szeretnék ösztökélni, hogy éljen harmóniában a természettel és ismerje meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel tudatosan tehetünk a környezetünkért és a jövőnkért.

Elérhetőségeim:

PLAY PLANTS

http://playplants.com/
https://www.facebook.com/playplants/
https://www.pinterest.com/playplants/

FAISKOLA

https://www.facebook.com/faiskola.treeschool

HeartUp

http://heartup.hu/referencia/
https://www.facebook.com/heartup.hu/

Dénes Barbara