Magamról

Varga Nikoletta, természetgyógyász28 éve váltottam életmódot, amelyre az élet kényszerített rá, miután az orvosok csak tétován széttárták kezeiket. Azóta elmondhatom, hogy súlyos problémáim megoldódtak, sőt az elmúlt több mint egy évtized alatt kimondottan jó egészségnek örvendek. Hála a – keleti gyógyászat szerinti –  alkatomnak megfelelő táplálkozásnak, a mozgásnak és a törekvésnek, hogy megtaláljam testi-lelki-szellemi harmóniámat.

Maga a mozgás mindig szerepet kapott életemben. Már tizenéves koromban is fontos volt számomra, hogy mindennapjaim része legyen, igaz akkor még csak sport és divatos tornák formájában. Huszonéves koromban ismerkedtem meg a harcművészettel, az Északi Imádkozó sáska kung-fuval és a Yi quan-nal. Ekkor tapasztaltam meg, hogy a mozgás nem csupán a fizikai test mozgatása, hanem energiaáramlás is egyben.

Mivel erősen vonzottak a természetes gyógymódok, masszázs, talpmasszázs és egyéb  tanfolyamok keretében bővítettem ismereteimet. Így találtam rá vagy inkább úgy fogalmaznék, talált rám a tibeti-mongol gyógyászat, amelynek szemléletmódja és gyakorlata közel áll hozzám. Holisztikus módon az embert egységben szemléli. A fizikai test mellett az ember lelki és mentális állapotát is vizsgálja, párhuzamosan harmonizálja, hiszen ezek a rétegek szoros  összefüggésben vannak, és hatnak egymásra. Azóta igyekeztem az ájurvéda és a javas gyógyászat alapjait is magamévá tenni, emellett a “magyarországi” természetgyógyászat rejtelmeit kutatva, elvégeztem az Életmód-tanácsadás és terápia képzést, és az Alternatív mozgás- és masszázsterápia és Fitoterápia szakképzésekből sikeres vizsgákat tettem.

A tibeti-mongol gyógyászat kapcsán ismerkedtem meg a Shang-gung gyakorlatsorral, amely időközben mindennapjaim részévé vált. Megtapasztaltam energetizáló, harmonizáló hatását, amely a fizikai testen is hamar érezteti jótékony hatását. Később elsajátítottam a Civirsh! gyakorlatot, amely egy tisztító folyamatot indít el a szervezetben, ami által a test képes regenerálódni és meggyógyulni.

Köszönöm tanáromnak Dr. Danima Damdindorjnak, hogy megismerhettem ezeket a gyakorlatsorokat és lehetővé tette, hogy általam minél több ember megtapasztalhassa a harmonikusabb, egészségesebb létet.

Varga Nikoletta